Vermarktelgang

Robert Engel vroeg me een stukje te schrijven voor de site marketingp0rn: podium voor jonge marketeers. Over mijn manuscript en hoe ik het aan de man probeer te brengen. Ik zet het stukje ook hier neer.

Succes ligt altijd buiten je comfortzone.
Wijze woorden. Ik hoorde ze laatst van een kennis. En damn. Ze heeft gelijk.

Ik wil een boek schrijven. Of beter: ik schrééf een boek, een bundel met korte teksten en gedichten. Die  bundel moet in winkels, in bibliotheken en uiteindelijk grijsgedraaid in boekenkasten.

Op tenpages.com plaats ik mijn manuscript: tien pagina’s tekst en twist. Maar dan begint het pas: De Vermarktelgang. Ik moet minstens 100 aandeelhouders vinden die samen 2000 aandelen kopen in mijn boek. Een aandeel kost 5 euro. Aan mij de taak mijn boek-in-wording zó te verkopen, dat ik binnen 4 maanden 10.000 euro weet te ronselen van vrienden, familie, bekenden en onbekenden. Pfoeh.

Dus stuur ik smeekbedes rond en plaats overal mijn virtuele voet tussen deuren. Direct ploppen de reacties binnen. Wauw! Eén hoopvolle seconde jubelt ‘t in mij: mijn vrienden die pijlsnel een hele zwik aandelen kochten…? Neen. Wél autoreplies van verwaterde e-mailadressen en langvergane vriendschappen. Bij de koffieautomaat spreek ik collega’s aan met een lauw verhaal over het weer. Slinks fiets ik er mijn prozaproject tussendoor. Slappe koffie, dito reacties.
Ik trek banden aan met buren van kennissen van achterneven van ex-vrienden van ooit. Ik bel de plaatselijke pers en bluf mezelf blozend een huis-aan-huisblad in. Ik probeer wanhopig wat BN’ers te charteren en overweeg een triootje met Matthijs van Nieuwkerk en Yvon Jaspers voor een plek in DWDD. Met mijn manuscript gebroederlijk naast mijn ziel onder de arm leur en kleur ik me mijlenver uit mijn comfortzone.

En dan zingt Doris Day en ze zet me even stil.
Mijn boek komt er. Een keer. Hoe ook.
Merel, trek iets moois aan. Leef. En dicht verteerbaar.
Que sera sera.

P.S.
Oh ja, trouwens! Ik probeer een boek uit te laten geven via tenpages.com. Werkt heel gezellig, met aandelen en crowdfunding. Voor maar 5 euro kun je (jij!) aandeelhouder worden en delen in de winst. Kijk maar ‘ns als je zin hebt. Ofzo.

 

zie ook hier: marketingp0rn

Advertenties

Over Merel Morre

Met mijn ogen dicht ik alles heel.

Geplaatst in Tekst

Permalink 1 reactie

Een Reactie op “Vermarktelgang

  1. Dank voor de spammail om alsnog alweer extra aandelen te kopen. Heul graag, Merel. Ik zou graag willen. Maar het leven en dat stukje verantwoordelijkheid emmeren ertussendoor, de etterbakken.
    Als ik rijk was, kocht ik NU de hele oplage en liet alles via postkoets en stoomtrein verspreiden over alle bibliotheken van Nederland, inclusief school- en universiteitsbibliotheken.
    Dank dat je het kruis van de vermarkteling wilt dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: